29 oktober 2019

KBO Cursus Iphone

Apple iPhone: een beginners-cursus voor KBO-leden

Zoals velen van ons heb ook ik een smart phone. Dat is een slimme telefoon omdat je er heel wat meer mee kan doen dan alleen maar bellen. Natuurlijk weet de jeugd hier wel raad mee maar wij, de ouderen, hebben niet altijd iemand in de buurt die ons hier het een en ander over uit kan leggen. Dat is ook de KBO ter ore gekomen en een groepje vrijwilligers heeft op maandag én op dinsdag tijd ingeruimd om voor ons alle geheimen van de iPhone te ontrafelen. Fantastisch is dat dus ik meld me aan. Er zijn heel veel verschillende merken maar als we over de iPhone praten hebben we het over een speciaal merk nl van Apple en die heeft weer een eigen bediening. Daarom is deze cursus speciaal voor diegenen die een iPhone hebben.


Zo, dat is gezegd en nu op naar de cursus. Ik heb me aangemeld voor de maandag van 10-12 uur ( op dinsdag is het ook van 10-12 uur). De begeleiders voor vandaag zijn Gerard Wolters, Henry Thijssen en Mart Jenneskens. Met behulp van sheets, een soort dia-voorstelling, zien we de verschillende onderdelen die we gaan behandelen gedurende deze 5 lessen. Ik noem er een paar: what’s app, email en internet, bellen, allerlei handige apps, Wifi, veel gebruikte instellingen etc. Ook als je zelf een vraag hebt wordt die besproken dus wat wil je nog meer?!

We beginnen natuurlijk met het toestel zelf: waar dienen de knoppen voor, hoe vaak moet je je toestel opladen, wat is de thuisknop en wat is een Cloud.
We gaan zelf aan de slag en proberen het een en ander uit. Na slechts één les ben ik al heel wat wijzer geworden en ik kijk nu al uit naar de vervolglessen. Als we alle vijf lessen hebben afgerond krijgen we ook nog wat tips en aanwijzingen mee op papier. Eenieder die ook wat meer wil weten over zijn/haar iPhone kan zich aanmelden voor de maandag óf dinsdagochtend en dan krijg je zo snel mogelijk bericht. De kosten zijn slechts €12,50 en dat is ook nog inclusief een kopje koffie of thee.
Erg jammer was het feit dat een aantal mensen zich had opgegeven en niet kwam opdagen, zonder afmelding. Niet erg netjes. Er wordt rekening gehouden met het aantal cursisten en de zaal die voor dit aantal geschikt is, wordt vrij gehouden. Dus..
hopelijk blijft dat bij deze ene keer!!
Mardon