17 december 2019

Dineren bij de Waard

Woensdag 11 december: het jaarlijks terugkerende kerstdiner bij de Waard

Rond 17.30 uur loop ik de zaal in waar ook nu weer het kerstdiner wordt gehouden.
Een traditie van jaren en.. altijd druk bezocht maar wat er dit jaar aan de hand is weet ik niet; feit is dat van de 90 á 100 personen die elk jaar de zaal vullen er zich dit jaar slechts een kleine 40 hebben gemeld. Heel erg jammer voor iedereen maar zeker ook voor Hans en Anja die elk jaar weer voor een klein bedrag een heerlijk, uitgebreid diner op tafel zetten. Waar ligt het aan, wat is er mis gegaan? Is er niet genoeg reclame gemaakt of dacht men dat de Waard al verkocht was en daardoor niet meer als restaurant fungeerde? Heel veel praatjes dwarrelen door Heesch heen en het échte verhaal is dat alle boekingen zo-wie-zo tot en met eind april doorgang vinden. Daarnaast gaat de leiding het wat rustiger aan doen en is het restaurant alleen in het weekend geopend. Na heel veel jaren van hard werken geeft dit werkschema in de toekomst meer rust. Dat alles speelt pas in het nieuwe jaar en wilt u meer weten bel dan gerust even op naar de Waard.

Zo, dat moest ik even kwijt. Nu weer terug naar de kerstavond van de KBO. Ondanks de lage opkomst was de sfeer zoals altijd prima. We begroeten oude bekenden, maken hier en daar een praatje, zoeken een plaatsje op en luisteren naar de muziek van AD GOOSSENS. Deze man bespeelt diverse instrumenten zoals de trompet, accordeon, saxofoon en klarinet. Hij heeft veel plezier in zijn werk en straalt dat ook uit.

Allerlei “liedjes van toen” passeren de revue en de bediening is druk bezig het eenieder naar de zin te maken. Na de soep komen de schalen met vlees en vis, diverse groenten en aardappelen op tafel en er werkelijk voor elk wat wils: heerlijk. De kartrekker Eltjo Roelfsema wenst eenieder fijne feestdagen toe en dan volgt het zeer uitgebreide grand dessert. Nog wat nagenieten en dan is het tijd om naar huis te gaan. We danken Anja en Hans voor het heerlijke diner, wensen ze fijne dagen toe maar ook de anderen om ons heen en dan zit ook deze avond er weer op.

Ik kijk uit naar het nieuwe decennium en ben benieuwd wat ons te wachten staat.
Heel veel mooie momenten, hoop ik en die wens ik ons allen toe!

Mardon