7 oktober 2020

Fan van de Hop-On Hop-Off bus

Waarom Jet een heel grote fan is van de Hop-On Hop-Off bus?!

Heesch – Jet van de Hurk- van Nisterooy uit Heesch is een grote fan van de Hop-On Hop-Off bus, die dagelijks zijn vaste ronde van een uur door Heesch maakt. Maar waarom eigenlijk? Jet legt het graag uit: “Ik vind het heerlijk om er even tussenuit te zijn, om samen met iemand ergens buiten de deur een kopje koffie te gaan drinken. Er is dan toch niets makkelijker dan gebruik te maken van de gratis bus?! Je komt er overal in Heesch mee. Zelf ga ik vaak naar De Misse om dan één van de koffietentjes in de nabijheid te bezoeken. Daar op de Misse verschijnt de bus een paar keer per uur, dus we kunnen weer mee terug zodra het ons uitkomt.”

Unieke mogelijkheid
Wijst alles rondom het reizen met de bus voor zich? “Zeker”, vervolgt de enthousiaste Heesche. “Het is allemaal goed geregeld. De bus stopt langs de route waar je op dat moment staat. Je moet wel jouw hand opsteken zodat de chauffeur weet dat je mee wilt rijden. Ook is er volledig rekening gehouden met de tijd waarin we leven, dus met het coronatijdperk. Er is handgel in de bus en je ontvangt een gratis mondkapje. Iedereen zit ver genoeg van elkaar vandaan en de chauffeur reinigt de stoelleuningen regelmatig. Ik vind het uniek dat dit allemaal zo in Heesch geregeld is, want waar zie je dat nog meer?”

Gewoon meegaan
En de vriendinnen van Jet, maken die er ook vaak gebruik van? Jet vervolgt; “Heel vaak moet ik ze er eerst van overtuigen dat meegaan echt heel eenvoudig gaat. Ik weet niet wat dat is, maar ze denken vaak veel te moeilijk. Dan zeg ik; kom op zeg, gewoon meegaan. En inderdaad: zijn ze eenmaal meegegaan, dan zijn ze er doorheen. Dan durven ze een volgende keer ook uit eigen beweging te gaan. Dat is niet alleen leuk voor henzelf, maar toch ook voor de chauffeur?”, besluit de energieke bewonderaar van de Hop-On Hop-Off bus.

Wie meer wil weten over de bus of de route, die treft alle informatie aan op www.aangenaamheesch.nl.

Foto-onderschrift: Heesche Jet maakt vaak en dankbaar gebruik van de Hop-On Hop-Off bus.