21 november 2020

Google stopt met gratis opslag

Google Foto’s stopt met gratis onbeperkte opslag

woensdag 18 november 2020

Google Foto'sFoto’s opslaan in wat Google ‘hoge kwaliteit’ noemt is gratis en onbeperkt. Maar vanaf 1 juni 2021 verandert dit. Wie de gratis opslaglimiet overschrijdt, moet gaan betalen.

Bij een gratis Google-account hoort al jaren gratis opslagruimte van 15 GB groot. De documenten uit Google Drive, de mails uit Gmail en de foto’s uit Google Foto’s worden er allemaal bewaard. Bijzonder is het feit dat gebruikers ervoor kunnen kiezen hun foto’s op te slaan in wat Google ‘hoge kwaliteit’ noemt. Deze foto’s tellen dan niet mee in de opslag.

1 juni 2021

Hier komt over een half jaar een eind aan. Al het beeld dat wordt opgeslagen in Google Foto’s gaat meetellen in de opslagruimte. Wie meer dan 15 GB wil gebruiken moet een abonnement nemen op Google One.

Bestaande foto’s

Google meldt dat al het vóór 1 juni 2021 opgeslagen beeld niet wordt meegeteld. En gebruikers krijgen van Google een persoonlijke inschatting: op basis van je opslaggeschiedenis zie je hoe lang je nog kunt doen met de overgebleven opslagruimte.