28 december 2020

De Pas nieuws

Nieuw bestuur wil De Pas uit de zorgen halen

HEESCH – De Pas heeft een nieuw bestuur. Vier mannen uit Heesch en één uit Nistelrode gaan proberen het geplaagde dorpshuis van Heesch een betere toekomst te geven. Dat maakten zij maandagmiddag samen met de vertrekkende leiding bekend.

Bron: Brabants Dagblad – Maarten van den Hurk 28-12-20

De nieuwe leiding bestaat naar eigen zeggen uit ‘een mix van mensen die gezamenlijk de schouders onder de opdracht van de gemeenteraad willen zetten’. Dit betekent het exploiteren van De Pas met een afbouw van de huidige subsidie, dus een kleinere huishouding.

De klus zal niet makkelijk zijn, zegt oud-gemeenteraadslid Gerard van Dijk als voorman van het nieuwe bestuur: ,,Maar wij hebben er alle vertrouwen in. Er moet weer een positief gevoel ontstaan en daar is veel energie voor nodig. Alle inwoners van Heesch kunnen hieraan bijdragen. Wij willen huidige contacten warm aanhalen maar ook graag in contact komen met iedereen die kansen ziet.’’
Nieuwe beheerder

De vijf nieuwe bestuursleden zijn Gerard van Dijk (uit Nistelrode), Frank van den Broek, Henny van der Wal, Peter Sleegers en Rob Haakmeester. Zij gaan samenwerken met Hans Alferink die als nieuwe beheerder van De Pas aantreedt. Alferink geniet in Heesch onder meer bekendheid als voorman van cabaretgroep For Mineur.

De vijf nemen per 1 januari het stokje over van het aftredende bestuur van stichting De Pas, onder leiding van Aad van Lopik. De gaande en komende mensen hadden maandagmiddag een finaal overleg hierover in het gemeenschapshuis.

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad