6 januari 2021

Kerststal Sint-Janskathedraal

Kerststal Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch 2020

Traditiegetrouw wordt in de kooromgang van de Sint-Jans­kathedraal van ’s-Hertogen­bosch een Kerststal opgebouwd. Ieder jaar komen mensen uit alle windstreken naar de kathe­draal om zich te laten verbazen, inspireren, verte­deren of gewoon om even stil te staan bij de geboorte van het kindeke Jezus.

Op vrijdag 4 december is de kerststal opengegaan voor het publiek en al vele mensen, van jong tot oud, hebben een kijkje kunnen nemen. De kerststal zou open zijn t/m zondag 17 januari 2021 maar helaas heeft het kerkbestuur maandagavond 14 december moeten besluiten om de stal te sluiten. Aanleiding is de toespraak van premier Mark Rutte vanuit het Torentje in Den Haag waarin hij een strenge lockdown heeft afgekondigd vanwege de Covid19-pandemie.

Gesloten

In goed overleg met de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft het kerkbestuur van de Sint-Janskathedraal besloten om de kerststal per direct te sluiten. Belangstellenden die een ticket hebben geboekt worden geïnformeerd. Om belangstellenden de kans te geven om de kerststal alsnog te bezoeken, zal de komende tijd worden bezien of en in welke vorm de kerststal open kan gaan na 19 januari 2021, afhankelijk van de dan geldende maatregelen.

Lees verder op de website: https://www.kerststal-sint-jan.nl/

Kerststal Sint-Jan

Jozef zorgt voor het kindje Jezus terwijl Maria rust