12 januari 2021

Biljarten op Ziggo Sport

Voor de biljartliefhebbers valt er helaas weinig te biljarten. Alle biljartlokaties, dus ook de Pas, blijven voorlopig nog gesloten.

Voor de biljartliefhebbers is er binnenkort wel de mogelijkheid te genieten van maar liefst drie dagen biljarten op Ziggo sport. De dagen zijn 20, 21 en 22 januari

NISTELRODE – De Duke Challenge, het internationale driebanden toernooi met zestien Europese topspelers met Jumbo als hoofdsponsor, heeft de planning voor de eerste twee dagen van de knock-out bekendgemaakt. De bekende wedstrijdleider, Henny Wezenbeek, geeft het officiële startsein op woensdag 20 januari om 10.00 uur. Op die eerste dag worden zes partijen gespeeld met een gepland tijdschema van vijf kwartier per wedstrijd. De twee resterende partijen van het schema volgen donderdag 21 januari vanaf 10.00 uur.

De Italiaanse routinier Marco Zanetti, onder meer tweevoudige wereldkampioen, opent het schema tegen de jonge Spanjaard Antonio Montes, voormalig Europees juniorenkampioen op Nederlandse bodem. De Duitser Martin Horn komt daarna in de Duke arena voor de tweede wedstrijd tegen de streekfavoriet Jean van Erp.

Voor de derde en vierde optreden treden weer twee absolute wereldtoppers aan. De Turkse nummer en Tayfun Tasdemir, top vijf speler op de wereldranglijst, speelt tegen de Nederlandse revelatie Jeffrey Jorissen. De andere Turkse sterspeler, Semih Sayginer, ontmoeting de jonge Belg en kleinzoon van de grootste biljarter aller tijden: Peter Ceulemans.

Het volledige programma vindt u op de website van KNBB District Oss

Verslag van Kozoom verslaggever Frits Bakker