17 februari 2021

Een sprookje bij het kasteel

Schaatsen in een sprookje op de gracht van het kasteel

Na een week van sneeuw en vorst worden we dit weekend getrakteerd op een winters toetje. Onder prachtige weersomstandigheden stappen we massaal op het ijs.

Bron: Brabants Dagblad Philip van ven Brand 14-02-21

Fotoreportage © Henry Thijssen

Klik hierboven voor de foto’s

In het besneeuwde landschap schittert Kasteel Heeswijk meer dan ooit. Van een afstandje zou dit machtige monument niet misstaan in een winters tafereel van Anton Pieck. Het is dan ook een gewild object om te worden vastgelegd. Deze dagen heeft het kasteel bovendien een heel andere aantrekkingskracht. De bevroren slotgracht lokt tientallen schaatsliefhebbers naar het Brabantse Topmonument. Carmen van den Berg stapte vrijdag nog op het matige ijs van de Aa-Broeken in Veghel, maar besloot het zaterdag in haar eigen woonplaats te proberen.
Werkelijk uniek

Samen met haar vriend Rick Melis uit Nijmegen en plaatsgenoot Roos Caspers zwiert ze over het ijs, dat er optimaal bij ligt. Er worden foto’s en filmpjes gemaakt van dit bijzondere moment. ,,Het is alsof je schaatst in een sprookje”, vindt Van den Berg.

,,Dat ik op natuurijs geschaatst heb is zeker tien jaar geleden, maar hier op de gracht van het kasteel is werkelijk uniek.” De Heeswijkse vindt het sowieso ‘een cadeautje’ dat er überhaupt geschaatst kán worden. ,,Zeker in deze coronatijd. Kijk hoe blij iedereen er van wordt.”

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad