29 maart 2021

De Goede Week voor Pasen

Herinnering met een fotoreportage uit 2010: en terugblik op de jaarlijkse Fruitactie Pasen. Dit gaat ook nu helaas weer niet door ivm de corona lockdown.

In het kader van De Goede Week voor Pasen, werd door leerlingen van basisschool De Toermalijn, Emmaus en De Kiem, een  fruitinzamelingsactie georganiseerd. Op Witte Donderdag  werd het door de kinderen ingezamelde fruit naar De Petrus Banden Kerk in Heesch gebracht.

Daar werd het verzamelde fruit zowel vers fruit als in blik, in potten en pakjes drinken door vrijwilligers van Ziekenvereniging Horizon Heesch verpakt. In elke doos mooie tekeningen van de kinderen.

Door leden van Scouting Heesch werden de dozen bij zieken en oudere bewoners gebracht.

De fotoreportage uit 2010

Fotografie namens de Horizon © Henry Thijssen

Vanwege corona heeft Horizon Heesch het onderstaande alternatief

Bron: facebook pagina Horizon Heesch

In deze tijd is het belangrijk dat er aandacht is voor onze medemens. Zeker als iemand ziek is, kan een beetje extra aandacht geen kwaad. En dat geldt voor jong en oud.

Kent u nu iemand in Heesch die ziek is, meld deze persoon dan aan bij Ria van den Berg, tel. nr. 0412 452219. Onze ziekenbezoeksters zullen de zieke telefonisch benaderen nu i.v.m. de coronamaatregelen een fysiek ziekenbezoek niet mogelijk is. De Horizon verzorgt voor iedere zieke een attentie.