29 maart 2021

IVN Wandeltochten

Nieuw van het IVN: meerdaagse wandeltochten door de Maashorst, met een mysterieus avontuur erbij

Met medewerking van KBO bestuurslid Mart Jenneskens (zie verder)

UDEN/OSS/BERNHEZE – Drie dagen lang struinen dwars door de rustgevende ‘oernatuur’ van natuurgebied De Maashorst, een route van in totaal ruim 50 kilometer lang. Voor het eerst biedt instituut voor natuureducatie en duurzaamheid IVN zulke driedaagse trektochten aan, de Maashorst heeft samen met De Biesbosch de primeur.

Bon: Brabants Dagblad Tom Vos 29-03-21

Onderweg kunnen deelnemers uitrusten en overnachten bij zogeheten Gastheren van het Landschap: dat zijn recreatieondernemers die een speciale IVN-cursus hebben gevolgd. Zij kunnen de wandelaars alles over het natuurgebied De Maashorst vertellen. Tijdens de tocht kunnen wandelaars via de gratis app IVN Routes luisteren naar een speciaal en spannend audioverhaal, De mysterieuze munt.

Reizen in eigen land

,,Wij verwachten hier veel belangstelling voor”, vertelt projectleider Ido de Haan van het IVN. ,,En dat komt ook omdat mensen door de coronacrisis nadrukkelijker op zoek zijn naar reizen in hun eigen land, naar het beleven van avonturen die dichtbij huis zijn. Daar spelen deze trektochten perfect op in.”
Hele puzzel

De Udense IVN-natuurgids Peter van Lamoen is een van de vrijwilligers die de tocht hebben uitgezet. Hij deed dat samen met Frank van Dorst van IVN Oss en Mart Jenneskens van IVN Bernheze ,,Het was soms een hele puzzel, maar ik denk dat we er goed in geslaagd zijn om een hele mooie route te maken, waar het verhaal helemaal bij aansluit. Sterker, dat is er op maat voor gemaakt.”

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad PREMIUM