31 maart 2021

Start van het vlinderseizoen

Het voorjaar is het niet alleen tijd voor de vogels en het ontluiken van de planten en bomen maar ook de vlinders komen massaal te voorschijn. Wilt u hier meer over weten, de Vlinderstichting heeft een prachtige website.

Komende week vliegende start vlinderseizoen

Er zijn altijd wel warmere en zonnige perioden in de eerste drie maanden van het jaar. In die tijd worden er ook altijd wel wat vlinders gezien. Vooral de citroenvlinders zijn nu erg opvallend, die de hele winter hebben geslapen. Maar eind maart- begin april begint het seizoen pas echt. Dan komen meer vlinders uit hun pop. Dat gaat met de huidige weersverwachtingen komende week gebeuren.

De eerste vlinderpiek viel in 2021 al half februari. Toen liepen de temperaturen op naar 18 graden. De vlindersoorten die in ons land een winterslaap houden kwamen tevoorschijn. De citroenvlinder, de kleine vos, de dagpauwoog en de gehakkelde aurelia werden al veel gemeld. En er werden zelfs kolibrievlinders gezien!

Lees verder op de website van De Vlinderstichting