8 juli 2021

Onderzoek toekomst contant geld

In opdracht van DNB (De Nederlandsche Bank) en het MOB (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer, waarin alle maatschappelijk relevante organisaties zijn vertegenwoordigd), heeft McKinsey & Company een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van contant geld in Nederland. Uitgangspunt van DNB en MOB is het waarborgen van een maatschappelijk efficiƫnte, veilige, bereikbare, duurzame, betrouwbare, bruikbare, robuuste en betaalbare infrastructuur voor contante betalingen. Rekening houdend met dit uitgangspunt wordt in het onderzoek de vraag beantwoord wat er nodig is om een chartale infrastructuur in de komende jaren (tot 2030) te handhaven.

De organisaties van senioren KBO-PCOB, NOOM, Koepel Gepensioneerden/KBO Brabant, alsmede de Oogvereniging en de koepelorganisatie Ieder(in) en de ANBO zijn lid van het MOB.

Contant geld:

lees verder op de website van KBO Brabant . . . . .