19 juli 2021

Hoogwater in de Maas bij Megen

Een bijzonder  filmpje van het hoogwater in de Maas bij Megen.

Klik op het plaatje

Mede omdat het ook sterk wordt afgeraden bij de Maas naar het hoogwater te gaan kijken.

Zie artikel in het Brabants Dagblad

Wilde dieren klitten samen om te ontsnappen aan water: ‘Geef ze de ruimte, blijf weg’

MEGEN – De Maas die buiten zijn oevers treedt drijft veel wilde dieren samen op de schaarse droge plekken in de uiterwaarden. Daar zijn ze een makkelijke prooi voor roofdieren. Natuurmonumenten roept het publiek op om weg te blijven.
Bron Brabants Dagblad Peter van Erp 19-07-21

Het buffet is geopend voor de reigers. Massaal hebben ze de ondergelopen uiterwaard tussen Megen en Dieden als jachtterrein gekozen. De prooi komt hier vandaag letterlijk bovendrijven. Geen muis kan zich nog verstoppen. Op een veld dat nog enigszins droog is hebben een twintigtal fazanten zich verzameld. Een haas die zich in de berm verstopte schiet weg. Maar waarheen?

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad (Premium)