1 september 2021

Helpdesk: Windows 11

Windows 11 vanaf 5 oktober beschikbaar

Bron: Seniorweb

Microsoft start op 5 oktober met het uitrollen van Windows 11. Vanaf dat moment zijn er ook nieuwe computers te koop waarop Windows 11 al draait.

Microsoft maakte op 31 augustus bekend dat gebruikers vanaf begin oktober geschikte Windows 10-computers kunnen updaten naar Windows 11. Het bedrijf brengt de upgrade gefaseerd uit. Dat betekent dat steeds een groepje gebruikers de nieuwe software aangeboden krijgt. Microsoft verwacht op deze manier dat halverwege 2022 alle geschikte computers de upgrade hebben.

Eerder upgraden

Voor gebruikers die niet willen wachten op de automatische update is er ook een oplossing. Microsoft biedt de mogelijkheid om Windows 11 handmatig zelf te downloaden of los te kopen.

Wat gebeurt er met Windows 10?

Windows 10 blijft bestaan, omdat niet alle computers over kunnen naar Windows 11. Microsoft ondersteunt Windows 10 tot 14 oktober 2025. Na die datum is het onverstandig Windows 10 nog te gebruiken (met een internetverbinding). In de praktijk betekent dit dat tegen die tijd een nieuw apparaat moet worden aangeschaft.