10 september 2021

Wandelend verbinden in Heesch

Nog maar weinig mensen uit Heesch hebben kennis gemaakt met het kunstwerk in de wijken Broekhoek en Meurs en Maas. Het zijn zeven blauwe beelden die door Wim Geeven zijn gemaakt in 1999. De opdracht was een eenheid te scheppen en verband te leggen in deze toen nog nieuwe wijken. Dit bereikt Wim doordat de figuren allemaal van hetzelfde materiaal zijn en een abstracte vorm hebben. De verbinding tussen de objecten worden bovendien versterkt door het kleurgebruik. De verschillende blauwtonen wijzen erop dat elke wijk naast iets gemeenschappelijks ook een eigen karakter mag en moet hebben.

 

Het grootste van de zeven beelden staat in de Beellandstraat, achter de Zeeman. Op dit parkeerplein stond vroeger in september de Heesche kermis met een dansgelegenheid. Wim Geeven heeft zich hierdoor laten inspireren. Hij noemde  zijn kunstwerk “Tango” met de gedachte, dat de bewoners uit deze wijken de tango gaan “dansen”, en zo door de andere wijk komen.

In de weg tussen de beelden zijn blauwe stenen gelegd. Deze vormen de route, die begint bij Scapino en eindigt…….? Voor iedereen een aanrader om eens een keertje wandelend kennis te maken met deze kunst, haar wijken en haar bewoners.

Bert Wijnen