12 oktober 2021

Brabant in beelden

Netflix uit vervlogen tijden… ❤️

Misschien is deze kop in het regionale nieuws van de afgelopen dagen je niet ontgaan. BrabantinBeelden.nl staat online; een mooie, nieuwe website met oude Brabantse filmbeelden en beeldverhalen over het Brabantse leven van toen. Wat je er zoal vindt? Nu al meer dan 1300 filmtitels uit de provincie die je kunt streamen, denk aan bedrijfsfilms maar ook straatbeelden, verjaardagen en andere taferelen uit het dagelijks leven van begin 19e eeuw tot nu. Je vindt er ook meer dan tachtig beeldverhalen en duizenden foto’s!

En heb je zelf nog oude filmbanden of -rollen op zolder of in een kast liggen? Laat het ons alsjeblieft weten, want jouw gewone films zijn voor ons bijzonder. Om ook in de toekomst nog te kunnen zien hoe het was in onze provincie, moeten we de beelden ervan nú veiligstellen. Jij kunt ons daarbij helpen.

Lees verder op de website van Brabant in beelden