8 januari 2022

Pas op voor nepmail DigiD

Nepmail verificatie Mijn DigiD

Nepmail verificatie Mijn DigiDEen valse e-mail over een verouderde sleutel voor toegang tot DigiD is in omloop. Ga niet op de mail in.

In de nepmail staat dat de digitale sleutel van DigiD verouderd is. De ontvanger van de mail moet de sleutel activeren om gebruik te kunnen blijven maken van DigiD. Anders moet een volledig nieuwe DigiD aangevraagd worden.
Verificatie

Internetcriminelen zeggen in de e-mail dat het DigiD-account door middel van IDIN (Identificeren en inloggen) geverifieerd moet worden. Daarvoor staat een link in de mail. Klik niet op deze link en vul geen gegevens in. De link leidt naar een nepwebsite van de oplichters. Zij achterhalen op deze manier inloggegevens van slachtoffers.

Lees verder op de website van Seniorweb