19 mei 2022

KBO-Dag 20 mei 2022 verslag

KBO-dag     in ’t Tunneke      vrijdag 20 mei ’22

Foto’s van fotograaf Harrie Smits

We beginnen deze dag zoals we al die jaren gewend zijn en dat is met een Mis. Als de mis begint zie ik dat er zo’n 80 personen aanwezig zijn. Een aantal van hen heeft een persoonlijke uitnodiging gekregen omdat zij een partner hebben die het afgelopen jaar is overleden en de namen van de overleden KBO leden  worden tijdens de mis door de voorzitter opgelezen. Pastoor Ouwens leidt de viering en Mari van Veghel is vandaag de acoliet. De pastoor heet ons allen welkom op onze feestdag en benadrukt nogmaals het belang van vrede en vrijheid zéker gezien de intrieste situatie in Oekraíne. Na de Mis is er gelegenheid tot het drinken van koffie of thee.

   

Vanmiddag worden we in ’t Tunneke verwacht voor de feestmiddag.

13.15 uur: de zaal loopt al snel vol dus de mensen hebben er écht zin in. Dat kan ook niet anders na die vreselijke Corona met al zijn beperkingen maar gelukkig hebben we de grootste narigheid wat dát betreft achter de rug en ziet het leven er weer heel wat vrolijker uit. We zijn er klaar voor dus laat het feest maar beginnen!

Frans Eijsink  heet ons allen welkom en is blij met de grote opkomst: 101 mensen hebben een plaatsje gevonden in deze zaal en genieten van elkaar en alles wat nog staat te gebeuren. Voor de muzikale medewerking is het duo  Maestro en Co  benaderd en zij gaan straks van zich laten  horen maar eerst is het woord aan onze voorzitter.

Het heeft onze koning behaagd ….” etcetera, met deze woorden heeft een aantal van onze leden een koninklijke onderscheiding gekregen en ook wij  als KBO willen aan hen  onze dank uitspreken voor het vele werk dat ze al die jaren hebben verzet. De nieuwe secretaris, mevrouw Wil van Vugt, deelt de bloemen uit aan de partners van de gedecoreerden want uiteindelijk moet het thuisfront er ook achter staan. Ook zijn er nog enkele jubilarissen die al vele jaren lid zijn dus die verdienen ook een bloemetje. Aangezien hiervan alleen mevr. De Werdt aanwezig is, worden  de andere bloemen verloot.

  

Naast de toegangs-, consumptie-, snackbon kregen we ook een nummertje uitgedeeld en dat bewaren we nog even voor de loterij.

De muziek start en we gaan luisteren naar Maestro en Co. De twee heren  hebben een nieuw programma gemaakt onder de titel “Tijd” en ze nemen ons mee op een muzikale reis door de tijd.  Vele, bekende liedjes passeren de revue en de accordeon en gitaar kunnen natuurlijk niet ontbreken. In de pauze vindt de trekking plaats van de loterij en er worden diverse, mooie prijzen uitgedeeld. Er gaan weer heel veel mensen met een leuk cadeau naar huis.

Als afsluiting wordt het o zo bekende “we’ll meet again” gespeeld en meegezongen en ja daar gaan we ook vanuit, dat we elkaar weer zullen ontmoeten. Omdat een aantal van onze leden boven de 86 jaar niet meer kan  komen,  bieden de bezorgers van ÏNFO en ONS hen vandaag een doos bonbons aan. Zo zijn ze er tóch een beetje bij betrokken. Frans Eijsink sluit deze middag af en bedankt  Annie Fransen en Jeanne Verstegen voor de organisatie en het Tunneke voor de accommodatie. Gelukkig is het voorspelde zware weer aan ons voorbijgegaan en kunnen we rustig huiswaarts keren.

Mardon

Foto’s Henry Thijssen

*

*

*

 

Uitnodiging

———————————————

Op vrijdag 20 mei 2022 gaan we onze fameuze KBO-dag beleven.

Deel 1 …. Om 10.30 uur bijeenkomst in de kerk
Pastor Ouwens leidt de Eucharistie,
Na de H.Mis koffie met …. In de Dagkerk.

Deel 2 ….. Vanaf 13.15 uur een mooie middag in ’t Tunneke met muzikale medewerking van MAESTRO ( van Buul ) huldiging jubilarissen en een VERLOTING .

Inschrijving voor Deel 2 op vrijdag 6 mei 2022
Vanaf 13.00 tot 14.30 uur in ’t VIJFEIKEN
Sporthal aan ’t Vijfeiken 5 Heesch. Kosten € 5,00 p.p.