13 juni 2022

Van het bestuur

Alles is in gereedheid gebracht voor een feestje tgv de verjaardag van mijn vrouw Gonny.

De hele dag speelt de KBO en de huisvesting door mijn hoofd. Communicatie met bestuursleden hierover gaat continue door of deze nu in Faro, danwel in Sevilla of gewoon in Heesch zijn. Afgelopen maand hebben we in notitie, met Samen Heesch, onze gedachten over de huisvesting van onze KBO neergelegd.

1. Uitgangspunt is een eigen ruimte die we geheel zelfstandig met Samen Heesch beheren (ook een eventuele bar); een eigen ruimte zoals vele Heesche verenigingen hebben, waar we onze eigen activiteiten kunnen realiseren, een ruimte die tevens openstaat voor verenigingen die ons gelijkgezind zijn: een Huiskamer voor Heesch.

2. Daarnaast is er nog een tijdelijke optie, terug naar de situatie van voor 01-01-2022 in de Pas; met het huidige beleid van de gemeente en de Pas lijkt dit geen haalbare kaart. Maar met een nieuw gemeentebestuur is onze hoop gevestigd op de nieuwe SP wethouder, die gemeenschapshuizen in zijn portefeuille heeft. Een afspraak is gepland.

3. De laatste optie is akkoord te gaan met de huidige voorwaarden van De Pas; hier is het gehele bestuur geen voorstander van.

Omdat onze huidige huisvesting verre van ideaal is denkt het bestuur erover na om deze zomer een extra Algemene Leden Vergadering te houden, teneinde jullie mening te horen en een koers voor de korte termijn te bepalen. Wordt vervolgd.

Succes! Vanaf dit voorjaar zijn we gestart met een nieuwe activiteit: “aan tafel met Gerda”. Een 5 tal dames bereiden samen een heerlijk 3 gangen diner voor in de kookstudio van d’n Eijnderic. Aldaar gaan maandelijks een 20 tal alleenstaanden aan tafel. Een activiteit bedoeld om elkaar te ontmoeten in een leuke sfeer is aangeslagen en zal na een paar experimentele maanden vervolgd worden.

Een minder positief bericht is dat zowel Ton de Wit als Mart Jenneskens hun bestuursfunctie hebben neergelegd. Ton is helemaal gestopt en Mart blijft nog kartrekker van een aantal activiteiten als Helpdesk, Website, Nieuwsbrief. Veel van hun vrije tijd hebben zij geheel belangeloos ten dienste gesteld voor onze KBO, waarvoor heel veel dank. Het bestuur is dus op zoek naar 2 nieuwe bestuursleden voor Zorg/Welzijn als Communicatie. Ken je iemand die hiervoor mogelijk belangstelling heeft geef dit svp even door aan ons secretaris Wil van Vugt: secretaris@kboheesch.nl.

Zo, dan is het nu echt tijd voor het tuinfeestje.

Groet en houdoe, Piet Ceelen