31 juli 2022

KBO Reizen Dagtocht Smokkelroute

KBO Heesch heeft de mogelijkheid om aan te sluiten bij een Dagtocht van KBO Nuland.
Op 17 augustus hebben hun een Dagtocht genaamd de Smokkelroute.

Bij deze de informatie over deze reis.

Samen met het Drentse veengebied waren de Brabantse Kempen de armste streken van ons land. Toch waren de inwoners tevreden en zorgden ze ervoor dat ze konden overleven. Voor de Kempenaren was met name het smokkelen van levensmiddelen, zoals boter en kaas vanuit Nederland, waar een groot overschot was, naar België een spel tussen douane en smokkelaar. De reis gaat via een mooie route naar het Brabantse Eersel. Hier wordt u in het restaurant van Museum de Acht zaligheden ontvangen met koffie en vlaai. Daarna kunt u het geheel vernieuwde museum en de prachtige museumtuin, bezoeken. Na de lunch stapt u in de touringcar en gaan we, onder leiding van een deskundige gids een tocht maken door het prachtige “grenspark de Kempen”.

De gids vertelt u smeuïge smokkelverhalen, doorspekt met anekdotes. De rondrit eindigt op de historische markt van Eersel. Het is een van de mooiste pleinen van Brabant en staat onder toezicht van monumentenzorg. Men kan hier verpozen op een van de vele terrasjes of in een van de pittoreske herbergen. Vervolgens rijden we naar het dineradres voor een heerlijk diner ter afsluiting van deze dag.

Inclusief: koffie met vlaai, entree, lunch, rondrit o.l.v. gids, diner en vervoer met luxe bus.

Vertrektijd: ca 8.15 uur
Thuiskomst: ca. 21.00 uur
Kosten: afh.van aantal deelnemers ca. 80,- pp

Indien U belangstelling heeft voor deze reis kunt U mij mailen of bellen.

Dan geef ik uw aanmelding door.
Groet Adri van Oss, reizen@kboheesch.nl 06 20531525 reiscommissie KBO Heesch