18 november 2022

BHIC met moderne techniek

BHIC maakt historisch onderzoek makkelijk door moderne techniek

Niet alleen zoeken náár maar ook ín archiefstukken

Het BHIC in ’s-Hertogenbosch heeft samen met technische partner DE REE archiefsystemen een nieuwe zoekfunctie voor archieven gebouwd. Voortaan kun je ook makkelijk ín digitale archiefstukken zoeken, niet alleen náár deze stukken.

Met één druk op de knop
Zoals boeken in een bibliotheek met titel en trefwoorden zijn beschreven in een catalogus, zo zijn alle archiefstukken die het BHIC bewaart kort beschreven in een inventaris. Tot nu toe konden archiefstukken vrijwel alleen worden gevonden door te zoeken naar woorden die voorkwamen in die korte beschrijvingen. De nieuwe zoekfunctie maakt het mogelijk voortaan ook te zoeken naar woorden die voorkomen in de inhoud van de archiefstukken zelf.

Lees verder op de website van BHIC