25 november 2022

KBO 1 januari terug naar de Pas

KBO Heesch keert per 1 januari terug naar De Pas

HEESCH – Het hoofdthema van de algemene ledenvergadering van KBO Heesch woensdagavond was wél of níet terug naar De Pas. De leden mochten stemmen en kiezen voor terugkeer.

Alle foto’s van de Extra jaarvergadering

De Gemeente Bernheze heeft uiteindelijk toch een cruciale rol gespeeld in het openbreken van de impasse tussen het KBO bestuur en die van De Pas, waardoor de leden een terugkeer alsnog toejuichten. De breuk tussen de partijen ontaardde uiteindelijk in een dwangbevel van het bestuur van De Pas waardoor alle activiteiten van de KBO in De Pas werden gestopt. De Pas was voorheen hun historische thuisbasis.

Blij met terugkeer naar De Pas

De oplossing van het probleem was een brief van de gemeente waarin een voorstel gedaan werd waar zowel KBO als De Pas zich in konden vinden.

Het resultaat is dat KBO per 1 januari 2023 terugkeert naar de Pas.

Tijdens de vergadering heeft het bestuur volledig uitleg gegeven over de afgelopen periode en de verschillende financiële consequenties. Uiteindelijk stemden de grootst mogelijke meerderheid van de aanwezige leden in met een terugkeer naar De Pas. Het KBO-bestuur zegt ‘blij te zijn dat ze uit de impasse zijn’. Een persbericht zal binnenkort volgen.