14 januari 2023

KBO Vakantieweek naar Neukirchen

KBO-vakantieweek naar Neukirchen in Duitsland

Maandag 08 mei tot vrijdag 12 mei 2023

Wegens omstandigheden gaat de midweek naar Bitburg niet door.
Voor iedereen die een midweek met de KBO op vakantie wil, hebben wij goed nieuws.

Wij nodigen U uit voor een midweek.

Deze groepsreis nemen wij U mee naar het gezellige kuur- en vakwerkstadje Neukirchen in het lieflijke Duitse Knüllgebergte. Dit Knüllgebergte is tussen Kassel en Fulda gelegen, op zo’n 400 km. van Utrecht en staat bekend als dé romantische omgeving van Noord-Hessen, in het hart van Duitsland. Het is een uitstekend vakantiegebied voor groepen met vele mooie korte maar ook langere excursie mogelijkheden, met prachtige diversiteit aan interessante bezienswaardigheden. Neukirchen is een bekend kuur- en vakantiestadje met een gezellig centrum met typische
Vakwerkhuizen, winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Het stadje te midden in het Knüllgebergte heeft vele wandelmogelijkheden. BTR Reizen werkt hier samen met Landhotel Combecher, een uitstekend hotel voor seniorengroepen.

Landhotel Combecher *** www.hotel-combecher.de
Hotel Combecher is een gastvrij familiehotel gelegen in het gezellige centrum van het kuurstadje Neukirchen. Het hotel is typisch Duits ingericht met een sfeervol stamhaus met een nieuwe hotelvleugel met moderne kamers. Deze zijn keurig ingericht en voorzien van douche, toilet, televisie, internet en meerdere kamers met een balkon of terras. Alle kamers zijn gelijkvloers of per lift bereikbaar. Verder heeft Hotel Combecher een sfeervol restaurant met openhaard, hotelbar, kegelbanen en een mooie tuin met terras en barbecue mogelijkheden.

Deze week reizen we met een luxe touringcar met verstelbare zitplaatsen met voetsteunen en cateringkleppen, klimaatbeheersing met airco, toilet, koelkast, koffiebar en installatie met radio, microfoon, cd en dvd. Uiteraard zal de reis uitgevoerd worden door een ervaren chauffeur tevens reisleider.
Vervolgblad 1: 5- daagse groepsreis Neukirchen Knullgebergte 2023

Het reisprogramma van dag tot dag:
Maandag 08 mei:
In de ochtend (de tijd volgt nog) vertrekt de touringcar vanaf de opgegeven instapplaats. Hierna reist u comfortabel met een stop onderweg naar historisch vakwerkstadje Soest, ca. 45 km voorbij Dortmund. Na een heerlijke lunch reizen we verder naar Hotel Combecher in de vakantieplaats Neukichen.
’s Avonds gaat u aan tafel voor een heerlijk diner met 2 drankjes

Dinsdag 09 mei: Weekmarkt in Bad Herzfeld
Op het sfeervolle marktplein met mooie vakwerkhuizen is in Bad Herzfeld iedere dinsdagochtend een gezellige weekmarkt met vele marktkramen en groot aanbod van vele streekproducten. Leuk om hier over te struinen, en het mooie centrum te bezoeken. We krijgen een goed gevuld lunchpakket mee van het hotel zodat u de tijd aan u zelf heeft om deze mooie stad zelf te verkennen en op uw gewenst moment het lunchpakket wil gebruiken. Begin van de middag zijn we weer terug in Neukirchen waar u vrij bent om in het hotel of in Neukirchen zelf iets te ondernemen. . ’s Avonds gaat u in hotel Combecher weer aan tafel voor een heerlijk diner met 2 drankjes.

Woensdag 10 mei: hoogste berg de Wasserkuppe en barokstad Fulda
Eerst kunt u volop genieten van een mooie tour door het Knüllgebergte dat eindigt op de hoogste berg, de Wasserkuppe (950m.) hier gaat u aan tafel in een goed restaurant voor de lunch vervolgens bent u even vrij om te genieten van een mooi uitzicht over het Hessische Bergland. ’s Middags volgt een bezoek aan de imposante stad Fulda. Fulda heeft een volledig barok stadscentrum met de imposante Dom en diverse stadspaleizen. In het centrum is gemakkelijk te lopen, strijk neer op de Paulus promenade. Hier heeft u uitzicht op enerzijds de Dom en anderzijds het historische centrum. ’s Avonds gaat u in hotel Combecher weer aan tafel voor een heerlijk diner met 2 drankjes.

Donderdag 11 mei: Neukirchen en Alsfeld
Na het ontbijt bent u vrij in uw vakantieplaats Neukirchen wie wil kan mee voor een
Begeleide wandeling door het gezellige centrum met typische vakwerkhuizen en
Leuke winkelstraatjes. Ook bezoekt u het Heimatmuseum in Neukirchen..
Wij lunchen vandaag in ons hotel.
Na de Lunch neemt de chauffeur u mee naar het mooie sprookjesstadje Alsfeld. U kunt hier deelnemen aan een rondwandeling door het sfeervolle vakwerkstadje met stadshuis en het Alsfelder sprookjeshuis uit 1628. Het is leuk te zien hoe dit stadje de sprookjes uitbeeldt met schilderingen en beeldjes. Natuurlijk kunt u hier ook zelf rondlopen en alles ontdekken. ’s Avonds gaat u in hotel Combecher weer aan tafel voor een heerlijk diner met 2 drankjes.

Vrijdag 12 mei: laatste vakantiedag met afscheid van Neukirchen. Vandaag neemt u lunchpakketten mee van het hotel. Nadat de koffers weer in de bus staan gaan we op weg.
We reizen comfortabel naar het grootste stuwmeer van Europa de Möhnesee. Hier gaat u aan boord voor een rondvaart midden door het natuurgebied ArnsbergerWald met haar grote veelheid aan wilde dieren en een unieke verscheidenheid aan watervogels. Hierna gaan wij naar Nederland waar u nog aan tafel gaat voor een heerlijk afscheidsdiner. Hierna wordt iedereen weer keurig teruggebracht naar de opstapplaats.
Het avondprogramma blijft verder een verrassing en is afhankelijk van het weer.
Maar, het is uw vakantie en aan U de keuze of U mee wilt doen, wat gaat rusten, lezen of meedoet met een gezelschapsspel. U verblijft in een prachtige omgeving dus is er ook nog gelegenheid voor een wandeling.

Arrangementsprijs:
Bij de prijs inbegrepen:
€ 540,00 per persoon bij minimaal 40 personen. We gaan uit van minimaal 40 personen. Worden het er meer-wat alleen maar toe te juichen is- wordt de reis iets goedkoper.
Toeslag 1-persoonskamer € 60,00
Reis per luxe touringcar met ervaren chauffeur/reisleider

Deze midweek geniet U van volpension: logies, ontbijtbuffet lunch /lunchpakketten en 3 gangen avonddiner met 2 drankjes (geen buitenlands)
1 lunch op de heenweg
Hotelkamers voorzien van modern comfort
Hotelprogramma zoals aangegeven met: Barbecue op het tuinterras, gratis i.p.v. het avonddiner
Begeleide wandeling door Neukirchen met kerk bezoek en Heimatmuseum
Kegelavond in het hotel met kleine prijsjes,
Muziekavond
Bezoek Fulda en wasserkuppe
Begeleide wandeling Alsfeld
Bezoek Weekmarkt in Bad Herzfeld
Op terugweg Rondvaart Möhnesee
Toeristenbelasting
Bijdrage SGR
Afscheidsdiner in Nederland
Exclusief:
Eventuele niet genoemde entreegelden
Overige verteringen en aankopen van persoonlijke aard
Eventuele reis- en/of annulering verzekering
Reserveringskosten € 7,50 per boeking (verplicht)
Voor deze reis is een geldig paspoort of identiteitskaart plus een reis- en annuleringsverzekering verplicht.

Graag zo spoedig mogelijk aanmelden door inzending van het aanmeldingsformulier ophalen in “ de Pas” en wel op 9 maart van 13.00-14.00

Gerda Bax, Plantsoen 40
Adri van Oss, Klokbeker 11
reizen@kboheesch.nl

Vóór 15 maart 2023 aanmelden!