2 mei 2023

KBO Bridge nieuws

KBO-bridge in De Pas in Heesch,

Afgelopen 12 weken, van januari tot april, is er bij de KBO-bridge in 3 lijnen in een laddercompetitie gespeeld. Hiervoor komen bridgers iedere woensdagmiddag vanaf 13.00uur bij elkaar. Ze spelen dan een onderlinge competitie waarbij de behaalde resultaten worden verwerkt in de computer. Van deze resultaten mag je de 3 slechtste resultaten laten vervallen. Na 12 weken is er dan een ladderkampioen. Er is ook iemand die het dichts bij de 50% scoort en er is een aanmoedigingsprijs. Degene die de aanmoedigingsprijs krijgt heeft niet het laagste percentage behaald van alle bridgers, maar wel van de ladder. Alleen als je 9 of meer wedstrijden hebt gespeeld, kun je meedingen naar deze prijzen. Je mag dus gerust komen bridgen en meer dan 3 wedstrijden missen, maar dan kun je niet in de prijzen vallen.

De ladderkampioen, Jo Govers was de prijs extra gegund omdat hij het begin van dit jaar, uit de spijltjes van een babybox, standaardjes heeft gemaakt. De bridgers plaatsen hun kaartjes in deze standaarden als ze een consumptie willen gebruiken. Voor de barcommissie is dan meteen duidelijk dat zij nodig zijn en zorgen voor verdere afhandeling.

Uitslag laddercompetitie:
Winnaar laddercompetitie Jo Govers 59,80%
Het dichts bij de 50% Mieke van de Brand 50,02%
Aanmoedigingsprijs An Jenneskens 45,14%

Heb je ook zin om te komen bridgen, dan ben je van harte welkom op woensdagmiddag.
Vanaf 13.00uur kan er worden ingeschreven. Wedstrijden beginnen om 13.30uur.