18 december 2019

Directeur de Pas weg

Wilco Schrijvers per direct weg als directeur van De Pas in Heesch

HEESCH – Wilco Schrijvers (55) is per direct gestopt als directeur van De Pas in Heesch. Aanleiding voor zijn besluit is de boodschap van het bestuur dat hij niet in beeld is als baas van de ‘nieuwe huiskamer’ van Heesch waar De Pas onderdeel van wordt.

Volgens een mail van Schrijvers aan zijn collega’s is er geen reden genoemd waarom hij niet geschikt zou zijn. ,,Men wil opnieuw beginnen, een nieuwe start”, aldus Schrijvers die spreekt van een ‘mokerslag’. Wilco Schrijvers was tien jaar directeur van De Pas. Hij heeft per 1 december zijn functie neergelegd.
Geen toekomstperspectief meer
,,Er is met mij natuurlijk wel over die nieuwe baan gesproken”, zegt Schrijvers in een toelichting op zijn besluit. ,,Er is een personeelsplan voor de nieuwe organisatie maar daarin zijn de namen nog niet benoemd. Ik heb op een gegeven moment zelf om duidelijkheid gevraagd. En die heb ik gekregen.” Bij gebrek aan ‘toekomstperspectief’ heeft de 55-jarige Heeschenaar besloten om per direct te stoppen. ,,Het is een onwerkbare situatie, weten dat je niet de baas wordt”, zegt hij. Schrijvers neemt niemand iets kwalijk, hij gaat zich nu beraden op de toekomst.

De nieuwe huiskamer van Heesch

Het gemeenschapshuis in Heesch zit midden in een ingrijpende fusie met andere instellingen die moet leiden tot een ‘nieuwe huiskamer’ voor Heesch, ook wel ‘De Nieuwe Instelling’ geheten. Sociaal-cultureel centrum De Pas moet daarbij samengaan met cursuscentrum De Eijnderic en de openbare bibliotheek. De KBO wil er als grote gebruiker ook aan meedoen. In januari moet er duidelijkheid zijn over het plan, de financiën en de grootte van de theaterzaal waar al jaren discussie over is.
Voor nu een interim-oplossing
,,Pas als dat proces achter de rug is, kunnen we gericht gaan zoeken naar een nieuwe directeur”, zegt Aad van Lopik, voorzitter van het bestuur. Hij heeft begrip voor het besluit van Schrijvers. ,,Hij vroeg om duidelijkheid, wij konden hem geen zekerheid geven”, zegt Lopik.
Volgens hem wordt in het profiel voor de toekomstige directeur gezocht naar iemand die de nieuwe organisatie met nieuw elan kan gaan leiden. Een interim-directeur moet tot die tijd het werk van Schrijvers gaan overnemen.

Bron: BD   Hans van Alebeek 01-12-19

Website Brabants Dagblad