22 juni 2020

Welkom Online

Gratis cursus Welkom Online

Onze samenleving digitaliseert, maar nog lang niet iedereen vindt zijn of haar weg in de digitale wereld. Speciaal voor hen is dit lesprogramma ontwikkeld.

Welkom Online is een gratis online lesprogramma bestaande uit vier lessen die inspelen op de behoeftes en wensen van de deelnemer: Je dagelijkse leven; Je actieve leven; Je sociale leven; Je gezonde leven. Een deelnemer gaat in 6-12 weken samen met een begeleider door het lesprogramma heen.

Doelgroep

Het online lesprogramma is bedoeld voor mensen die zelden of nooit online zijn geweest. Vaak zijn dit 65+’ers. Zij worden begeleid door studenten, kinderen, kleinkinderen, vrijwilligers of andere mensen uit hun omgeving.

Doel

Met Welkom Online hebben we tot doel om mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van het internet en ze digitaal zelfredzaam te maken. We willen hiermee bereiken dat ze digitaal vaardiger worden, meer contact krijgen met vrienden en families en ook plezier kunnen beleven door online te zijn.

Samenwerking

Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung zijn een samenwerking aangegaan om met behulp van het lesprogramma Welkom Online ouderen wegwijs te maken in de digitale wereld. Zo worden ouderen digitaal vaardiger en kunnen ze optimaal deelnemen aan de maatschappij.

Lees verder op de website Welkom Online