16 mei 2022

Museum Plus Bus verslag

Donderdag, 12 mei, half negen.

Vijf en veertig KBO-ers  in Heesch  wachten op de museumplusbus. Een bezoek naar het Rijksmuseum in Amsterdam staat op het programma. Veel deelnemers hebben hun rollator meegenomen. Het is  een gezellige drukte en precies om neg en uur vertrekt de bus.

De fotoreportage Museum Plus Bus

  

  

Na een korte uiteenzetting hoe de dag er verder uit gaat zien rijden we richting Amsterdam. Het valt ons op dat het niet druk is op de weg.

Omdat we veel te vroeg bij het museum zullen zijn trakteert de chauffeur ons op een geweldige rondrit. We komen in het havengebied met enorme opslagplaatsen; met hoge kantoorgebouwen, heel indrukwekkend. Dan gaat het naar een speciale ondergrondse autobusstalling  van het museum waar we worden opgewacht door een medewerkster van het museum. Zij brengt ons naar een restaurantje vlakbij waar we een heerlijke lunch gebruiken. De stemming zit er goed in.

Het woord schoolreisje valt en ook hoe geweldig het is dat dit soort uitstapjes weer kunnen.Dan gaan we weer erug naar het museum. Daar wachten drie gidsen op ons; ieder heeft de zorg voor  vijftien personen. We gaan naar de afdeling   van middeleeuwse kunst . Hier veel schilderijen met bijbelse taferelen. Dan uiteraard naar de werken van Rembrandt. Als je daar uitleg krijgt zie je veel dingen die je anders over het hoofd ziet . Ook wordt ons veel verteld over het gebouw zelf.

Veel te snel is het weer tijd om te verzamelen voor de terugreis, die door het drukke verkeer, veel langer duurt dan de heenreis.

Wat hebben we genoten van ons dagje uit.

Leden van het KBO-bestuur verdienen een compliment; deze dag was goed voorbereid.

*

*

*

—————————————————

We mogen gratis met de Museum Plus Bus naar het RIJKSMUSEUM in Amsterdam.
Op 13 mei 2022 is het zover. Verzamelen vanaf 8.30 bij de Pas en vertrek naar Amsterdam om 9.00 uur. Terug in Heesch om ong. 17.00 uur

We zijn de INSCHRIJVING al gestart middels de NIEUWSBRIEF van medio april 22. Er zijn nog enkele plaatsen over in de bus

Hebt u nog belangstelling, mail dan per omgaande naar:
f.eijsink@ziggo.nl of bel 610444.
onder vermelding van :
naam / tel./ aantal personen/ rollator/ opvouwbare rolstoel/ gebruik van de lunch ter plekke prijs € 10.00 per persoon

Zie ook de website van Museum Plus Bus