10 januari 2023

WhatsApp verdwijnt op oude gsm

WhatsApp verdwijnt op oude telefoons

WhatsApp

WhatsApp werkt vanaf het nieuwe jaar niet meer op oudere iPhones en Android-smartphones.

WhatsApp legt vanaf 1 januari 2023 de grens bij iOS 12.1 voor de iPhone. Voor Android-smartphones wordt dat Android 4.1. Op oudere toestellen werkt WhatsApp dan niet meer. Berichten in sommige media maken melding van ‘miljoenen apparaten’ die getroffen worden. Dat klopt misschien wereldwijd, maar voor Nederland is dat enorm overdreven. Het gaat om ongeveer 1 procent van de iPhones in Nederland en 0,2 procent van de Android-smartphones. Maar goed: het zal je toestel maar zijn. WhatsApp bericht alle eigenaren via de app. Geen bericht betekent dat WhatsApp op uw toestel gewoon blijft werken.

Einde ondersteuning

Waarom WhatsApp stopt op oudere toestellen? WhatsApp vernieuwt de app voortdurend. Daarbij hoort dat de vernieuwingen getest worden op alle merken en besturingssystemen. Voor oudere telefoons houdt de ondersteuning op een gegeven moment op.

Lees verder op de website van Seniorweb