13 januari 2023

Fittestdagen Heesch

Beste KBO-leden,

Graag vragen wij even u aandacht voor de Fittestdagen Heesch die op 18, 19 en 20 april onder regie van de GGD gehouden worden in De Pas.

Het doel van de fittestdagen is een bijdrage leveren aan het gezamenlijk ‘gezond ouder’ worden van de 70+ers in Heesch. Daarom ligt de nadruk op:
• het verkrijgen van inzicht in de eigen gezondheid (lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de samenleving en dagelijks functioneren);
• het weten waar uw wensen en mogelijkheden liggen (wat wil ik, kan ik en heb ik nodig);
• het weten waar u, indien nodig, ondersteuning kunt krijgen.

Alle 70-plussers uit Heesch krijgen via de gemeente een uitnodiging en kunnen zich dan aanmelden. Op die dagen zijn er dan een aantal vragenlijsten en testen. Denk aan: bloeddrukmeting, bloedsuikertest, gesprek over voeding, BMI-bepaling, krachtmeting, balanstest, conditietest en de vragenlijst Mijn Positieve Gezondheid. Na de testen vindt er een eindgesprek plaats. Daaruit kan een actieplan volgen met: wat wil ik, wat kan ik en wat heb ik nodig. Voor deelnemers neemt dit een uur tot anderhalf uur in beslag.

Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers per dag. Dus schrijf u op tijd in. Als u de 100 meter nog binnen 10 seconden kunt lopen, dan is het waarschijnlijk niet raadzaam om in te schrijven. Maar als u drie of meer medicijnen per dag inneemt, of overgewicht heeft, enzovoorts, dan zou ik zeker meedoen.

In het café van De Pas is er ook een “markt” van bedrijven, verenigingen en instellingen, op het gebied van sporten/ontspannen, die u kunnen ondersteunen bij uw actieplan.
Verder wordt de opticien en de audicien gevraagd of zij een bijdrage willen leveren. Diegenen die dat dan willen kunnen een oog- of gehoortest laten doen.

Als u de uitnodiging van de gemeente binnen heeft en u deel wilt nemen om meer regie te krijgen over uw gezondheid, geef u dan op.

Mail uiterlijk vóór ?? februari naar het opgegeven e-mailadres info@publishersservices.eu

Annemarie van Sommeren en Marianne van de Hulsbeek

—-

Marianne vn de Hulsbeek en Annemarie van Someren zitten namen KBO Heesch in de organisatie.

De fittestdagen zijn bedoeld voor inwoners van Heesch van 70 jaar en ouder.

Samen Heesch
Rudo Romijnders – voorzitter
M 06 50746906

E info@publishersservices.eu