18 januari 2023

Burgemeester Moorman

Samenloop voor Hoop met burgemeester Marieke Moorman

Onvergetelijke herinneringen aan de editie Samenloop voor Hoop in Heesch op 10 en 11 juni 2017. Er werd een record bedrag van ruim 300.000 euro voor KWF samengelopen en bijeen gebracht. Helaas is er in april 2021 een einde gekomen aan de organisatie.

Burgemeester Marieke Moorman was ook actief aanwezig, zie de youtube video!

Bekijk de foto reportage

———————————————————

Bron: Brabants Dagblad Maartje Spieksma 08-04-21

Onbegrip en teleurstelling over schrappen Samenloop voor Hoop

Verbazing, onbegrip en teleurstelling. Zo zijn de reacties op het bericht van het KWF dat de organisatie stopt met de Samenloop voor Hoop, het best te beschrijven. ,,Mensen doen dit met hart en ziel.”

,,De sfeer, de saamhorigheid, dat je mensen het gevoel geeft: je bent niet alleen.” Alphons Bakker, voorzitter van de organisatie in Oss, heeft warme herinneringen een ‘zijn’ edities van de Samenloop voor Hoop. Zonder het te weten organiseerde hij de laatste in deze regio. In 2019 liepen in het centrum van Oss ruim 1300 deelnemers in de brandende zon de ronde over de Eikenboomgaard, langs de bomvolle terrassen op de Heuvel en terug via Terwaenen, waar vrijwilligers de deelnemers besproeiden met een tuinslang, voor wat verkoeling.

Dat jong en oud daar liep, ondanks de hitte, is tekenend voor de Samenloop. ,,Mensen doen dit met hart en ziel”, aldus Bakker. Hij begrijpt dan ook niets van het besluit van het KWF om de stekker uit het wandelevenement te trekken. Door de coronapandemie zijn de relatief hoge kosten van Samenloop voor Hoop niet langer te verantwoorden, schrijft de organisatie op haar website. Na de crisis wordt het evenement niet hervat. Het besluit is definitief.

Dit evenement is er niet alleen voor het geld. Het is er ook om kanker bespreek­baar te maken

Bas van der Voort, Betrokkene bij verschillende organisaties Samenloop voor Hoop

,,Ik kan natuurlijk niet in de portemonnee van het KWF kijken, maar je mag maximaal een bepaald percentage van de opbrengst als organisatiekosten opgeven. Volgens mij hield iedereen zich daar altijd netjes aan.”

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad

Foto’s © Henry Thijssen