11 mei 2023

Lezing uitleg dementie

Uitleg omgaan met dementie

Verslag Marijke van Donzel volgt . . . .

Fotoverslag

———————————————————-

Uitleg Hoe signalen, omgaan en erkennen van dementie.

Hilma Kraan en Alice Liendenbaum, beiden trainsters bij Samen Dementievriendelijk Bernheze, geven op vrijdagmiddag 12 mei 2023 een training Samen Dementievriendelijk.

Deze training is speciaal bedoeld voor onze kartrekkers maar ook geïnteresseerden mogen zich opgeven. De training, duurt ongeveer 2,5 uur en is geschikt voor maximaal 20 deelnemers.

Dit om het interactief te houden. Er is daarbij veel aandacht voor het omgaan met mensen met dementie aan de hand van (eventueel door jullie zelf aan te dragen) praktijksituaties.
Met praktische voorbeelden laten zij zien wat het verschil is tussen vergeetachtigheid en dementie, hoe je dementie kunt herkennen en erkennen, op welke signalen je kunt letten, welke vormen van dementie er zijn en er worden tips gegeven hoe je kunt omgaan met iemand met dementie. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van praktijkvoorbeelden.
Het lijkt ons een zeer nuttige informatiemiddag te worden. Kennis en inzicht in de ziekte kunnen alleen maar bijdragen aan meer begrip en aandacht voor hen

Aanvang: 13.30 uur  CC De Pas – De toegang is gratis.
Opgeven is mogelijk tot uiterlijk 3 mei 2023.

algemenezaken@kboheesch.nl 06-11425920.