5 november 2023

KBO bridge nieuws

KBO-bridge in De Pas in Heesch

Woensdag, 1 november, was er bij de KBO-bridgeclub weer een speciale middag
Het was de afsluiting van de 3de ladderperiode.

De afgelopen 12 weken was er onderling een flinke strijd ontstaan voor de eerste plaats. Iedere week wordt er gebridged tegen elkaar en zijn er ook diverse verschuivingen binnen de lijnen waarin wordt gespeeld. De bovenste 3 paren die op woensdagmiddag in de B-lijn de eerste 3 plaatsen weten te bemachtigen, spelen , de week erop in de A-lijn. Daartegen spelen de paren die in de A-lijn de 3 onderste plaatsen op die middag behalen, de week erna, in de B-lijn. Zo zijn er iedere week diverse wijzigingen en kom je ook vaak andere paren tegen.
In een ladder speel je 12 weken waarvan er 9 wedstrijden meetellen voor het uiteindelijk gemiddelde resultaat.

Deze periode stond op de eerste plaats Ellie van Grinsven met een gemiddelde resultaat van 57,70% . Zij mocht een lekker flesje koffielikeur in ontvangst nemen.
Voor degene die het dichts bij de 50% zit, is er ook een prijs. Dat waren deze keer 2 broers te weten Jan en Harrie Gloudemans. Ze hebben allebei een respectabele leeftijd maar komen trouw op woensdagmiddag naar de Pas voor het spelletje bridge. Zij behaalden de score van 50,13% en kregen allebei een flesje boerenjongens.
Op deze middag was er iets lekkers bij de koffie, een knabbeltje op tafel en een extra consumptiebon. Het was weer een super gezellige middag.

*

*

*

Eerdere berichten

—————————————-

KBO-bridgeclub Heesch nieuws

Iedere woensdagmiddag bridgen een groot aantal KBO-leden in De Pas in Heesch. Zij nemen dan deel aan een interne laddercompetitie. Deze competitie bestaat uit 12 middagen waar er in diverse lijnen wordt gespeeld. Degene die de hoogste score uit 8 weken behaald, wordt dan de ladderkampioen. De scores lagen deze periode heel dicht bij elkaar. Maricus de Vries wist echter de strijd te winnen met maar liefst een score van 60,3%. Een knappe prestatie! Hij kreeg een lekker flesje koffielikeur uit handen van de organisatie. Voor degene die de 50% het dichts wisten te benaderen, te weten Barbara Mans en Gerry van Herpen, was er een lekker flesje wijn.

 

Afgelopen woensdag 26 juli was er een speciale vakantiedrive. Normaal gesproken hebben de bridgers een vaste partner. Dat was bij deze drive echter niet mogelijk. Deze keer kon je een willekeurig nummer trekken. Degene die hetzelfde nummer uit de hoge hoed trok, was voor deze middag je partner. Alles zat op deze manier door elkaar. Gaf soms ook hilariteit, zeker omdat je vaak met je vaste partner diverse afspraken maakt. Het werd een gezellige middag. Alles was weer keurig klaar gezet en er was gezorgd voor iets lekkers bij de koffie, een lekker knabbeltje en een extra consumptie. Mari Verhoeven en Will Welling zorgden, zoals gewoonlijk, uitstekend voor de horeca.

Bridgers houden van wedstrijdelement dus zeker was dat nu ook het geval. Er waren dan ook mooie prijzen te winnen. De eerste prijs bestond uit 2 mooi gevulde manden met lekkere dingen.
Deze manden werden gewonnen door Kees Peters en Annie Muller met een hoge score van 66,04%. Daarnaast waren er diverse prijzen voor plaats 5-10-15-20 en 25.
Het was een gezellige afsluiting van een geslaagd seizoen.

 

KBO-bridge in De Pas in Heesch,

Afgelopen 12 weken, van januari tot april, is er bij de KBO-bridge in 3 lijnen in een laddercompetitie gespeeld. Hiervoor komen bridgers iedere woensdagmiddag vanaf 13.00uur bij elkaar. Ze spelen dan een onderlinge competitie waarbij de behaalde resultaten worden verwerkt in de computer. Van deze resultaten mag je de 3 slechtste resultaten laten vervallen. Na 12 weken is er dan een ladderkampioen. Er is ook iemand die het dichts bij de 50% scoort en er is een aanmoedigingsprijs. Degene die de aanmoedigingsprijs krijgt heeft niet het laagste percentage behaald van alle bridgers, maar wel van de ladder. Alleen als je 9 of meer wedstrijden hebt gespeeld, kun je meedingen naar deze prijzen. Je mag dus gerust komen bridgen en meer dan 3 wedstrijden missen, maar dan kun je niet in de prijzen vallen.

De ladderkampioen, Jo Govers was de prijs extra gegund omdat hij het begin van dit jaar, uit de spijltjes van een babybox, standaardjes heeft gemaakt. De bridgers plaatsen hun kaartjes in deze standaarden als ze een consumptie willen gebruiken. Voor de barcommissie is dan meteen duidelijk dat zij nodig zijn en zorgen voor verdere afhandeling.

Uitslag laddercompetitie:
Winnaar laddercompetitie Jo Govers 59,80%
Het dichts bij de 50% Mieke van de Brand 50,02%
Aanmoedigingsprijs An Jenneskens 45,14%

Heb je ook zin om te komen bridgen, dan ben je van harte welkom op woensdagmiddag.
Vanaf 13.00uur kan er worden ingeschreven. Wedstrijden beginnen om 13.30uur.