9 november 2023

KBO Reisje Bitburg mei 2024

Uw reiscommissie biedt een mooie 5-daagse groepsreis naar Bitburg in de Duitse Südeifel/ Moezel aan

Maandag 13 mei tot en met vrijdag 17 mei 2024 

Vele groepen van BTR Reizen hebben inmiddels genoten van een verblijf in het All Inclusive Hotel Bitburg in prachtige Duitse vakantiegebied de Südeifel en Moezel. De Südeifel is gelegen op zo’n 300 km. van midden-Nederland en is een ideale vakantiebestemming voor groepsreizen en een uitstekend vertrekpunt voor het maken van mooie busexcursies. Zo laten wij u tijdens deze groepsvakantie de mooiste plekjes met leuke stadjes, burchten en bezienswaardigheden van de Südeifel en het Moezel- en Saardal zien.
Deze groepsbusreis staat garant voor een goed verzorgde All Inclusive vakantie met gezellige entertainment in Hotel Bitburg en een prachtig excursieprogramma in de fraaie Duitse Südeifel en het schilderachtige dal van de rivier de Moezel.

All Inclusive Hotel Bitburg
Hotel Bitburg was vroeger ooit een verblijf voor de Amerikaanse luchtmacht medewerkers, wat zich nog herinnert aan het bezoek van o.a. Ronald Reagan in 1985 en de inrichting van de “Fliegerbar” met een gezellige dansgelegenheid. Nu is het al jaren een uitstekend *** hotel waar u en uw groep tijdens uw vakantie volop kunt genieten van een heerlijke All Inclusive vakantie met ’s avonds gratis drankjes en een gezellig entertainment. Voor het uitgebreide ontbijt, heerlijke lunch en het smakelijke diner bent van harte welkom in het buffetrestaurant met een keuze diverse lokale en nationale gerechten. In het hotel treft u verschillende bars en dansgelegenheden, daarnaast is er een typische Deutsche Biergarten waar u onder het genot van een drankje heerlijk kunt genieten van uw vakantie. De kamers zijn comfortabel en voorzien van zithoek, televisie en een badkamer met douche, toilet en haarföhn. Ze zijn gelijkvloers gelegen of per lift bereikbaar. Er zijn ook enkele mindervalide kamers. Hotel Bitburg biedt haar gasten gratis WiFi-toegang.

De touringcar

De reis wordt uitgevoerd met een luxe Keurmerk Touringcar, welke u het volgende comfort biedt: verstelbare zitplaatsen met voetsteunen en cateringkleppen, klimaatbeheersing met airconditioning, toilet, koelkast, koffiebar en installatie met radio, microfoon, cd en dvd.
Uiteraard zal de reis uitgevoerd worden door een ervaren chauffeur tevens reisleider.

Reisprogramma van dag tot dag:
Maandag 13 mei 2024: heenreis via het Drielandenpunt in Vaals en de Belgische Ardennen

We vertrekken om 09.30 uur vanaf uw opstapplaats in Heesch. Van hieruit reizen we comfortabel per luxe touringcar naar het Drielandenpunt in Vaals waar we bij restaurant “de Bokkerijder” aan tafel gaan voor een heerlijke koffietafel met kroket.  ‘s Middags neemt uw chauffeur u mee voor een prachtige route door de Belgische Ardennen naar Hotel Bitburg in Bitburg. Hier wordt u verwelkomd met een koffie met iets lekkers. Na het inchecken volgt het diner en een gezellig samenzijn waarbij de drankjes van 17.00 tot 23.00 uur bij de prijs zijn inbegrepen.

Dinsdag 14 mei 2024: Luxemburg met Echternach, het Müllertal en Vianden
Vandaag gaan we er vandaag weer op uit met een goed gevuld lunchpakket van het hotel. We gaan een mooie excursie naar Groothertogdom Luxemburg maken. Direct over de grens staan komen we aan in één van de mooiste plaatsen van het land: Echternach met zijn prachtige klooster en binnenstad. Van hieruit rijden we naar het Müllerthal. Deze regio is ook wel bekend onder de naam Klein Zwitserland, vanwege haar indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer. In deze schitterende omgeving vinden we o.a. de waterval van Schiessentümpel en de burchtruïnes van Beaufort.  ’s Middags gaan we via een mooie route naar het bekende Luxemburgse stadje Vianden. Dit sfeervolle toeristische stadje is als een ring gebouwd om de Feodale burcht.

Terug in hotel Bitburg gaat u weer aan tafel voor een heerlijk diner en gezellige All Inclusive avond.

Woensdag 15 mei 2024: Cochem met rondvaart en een wijnproeverij
Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaan we met een goed gevuld lunchpakket er weer uit op voor een prachtige dag langs de Moezel naar Cochem. Hier gaat u aan boord voor een rondvaart over de Moezel. Na de middag gaan wij naar een gezellige wijnproeverij. Eerst gaan wij een rondvaart maken vanuit Cochem.

De tocht begint bij de pier bij de oude Moezelbrug en voert eerst stroomafwaarts naar het recreatiecentrum Cochem met overdekt golfslagbad, buitenzwembad, tennis-, sport- en minigolfbaan. Nu begint de bergtocht en heeft u volop gelegenheid om in alle rust het romantische Moezellandschap te bewonderen. De reis gaat langs Cochem met de Reichsburg die boven alles uittorent, de wijken Cond en Sehl, de Brauselay-rots (Loreley van de Moezel), het Ebernach-klooster en naar de wijnsteden Valwig en Ernst, die omringd zijn door wijngaarden. Vanaf hier begint de terugreis.

U krijgt gedetailleerde uitleg over de Moezelkanalisatie, de wijnbouw aan de Moezel, de geschiedenis van de stad en het kasteel van Cochem en alle bezienswaardigheden maken de reis tot een onvergetelijke ervaring. Aansluitend bezoeken we het bekende toeristische wijnstadje Cochem waar u kunt genieten van uw lunchpakket, Cochem is een typische Moezelstad en heeft een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen. Nadat u dit sfeervolle stadje op uw eigen houtje verkend heeft, krijgen we een rondleiding door de wijnkelders van Cochem en een gezellige wijnproeverij. Na bezoek aan Cochem bent u alles te weten gekomen over de Moezelwijnen en weet u ook hoe deze smaken! Hierna gaan we weer ‘huiswaarts’ naar Bitburg voor een heerlijk diner en All Inclusive avond.

Donderdag 16 mei 2024: Trier, de oudste stad van Duitsland
Vandaag gaan we er weer op uit voor een mooie dagtocht, wij brengen een bezoek aan Trier.
We nemen deze dag een goed gevuld lunchpakket mee die u zelf bij het ontbijt kunt samenstellen.
’s Morgens reist u comfortabel een mooie route door de Süd Eifel naar de Romeinse stad Trier.
Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus.

Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. In Trier stapt u bij de bekende Porta Nigra op een treintje die u meeneemt voor een mooie tour door Trier. Hierna kunt deze prachtige oude stad met zijn indrukwekkende Dom op eigen gelegenheid bekijken en heeft u alle gelegenheid om van uw lunchpakket te genieten. ’s Middags neem uw chauffeur u weer mee voor een mooie route door het schilderachtige dal van Moezel en de Süd Eifel terug naar hotel Bitburg voor de bekende All Inclusive avond.

Vrijdag 17 mei 2024: terugreis via Monschau en een heerlijk afscheidsdiner
Deze laatste dag nemen we na het ontbijt afscheid van Hotel Bitburg en reizen comfortabel door de Duitse Eifel naar het bekende toeristisch vakwerkstadje Monschau. Een wandeling door dit toeristisch stadje met vele vakwerkhuizen gedecoreerd met fleurige bloemen, gezellige winkeltjes en restaurantjes met terrasjes zal u zeker aanspreken. U kunt hier tevens genieten van uw lunchpakket wat nog bij het All Inclusief hotelarrangement was inbegrepen. Na dit bezoek gaan we terug naar Nederland waar we nog in een goed restaurant aan tafel gaan voor een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer keurig teruggebracht wordt naar uw opstapplaats in Heesch.

Arrangementsprijs:

 • € 615,00 per persoon bij minimaal 35 personen
 • € 80,00 toeslag 1-persoonskamer

Inclusief:

 • Reis per luxe touringcar met ervaren chauffeur/ reisleider
 • Lunch op de heenweg
 • Hotelverzorging op basis van All Inclusieve bestaand uit:
 • Kamers met douche, toilet, televisie.
 • 4 x Overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet.
 • 4 x lunchpakket, zelf samenstellen van het ontbijtbuffet.
 • 4 x 3 gangendiner of warm- en koud buffet.
 • 4 x alle drankjes van 17.00 uur tot 23.00 uur gratis
  (frisdranken, vruchtensappen, jenevers, bier en wijn)
 • Hotel met lift en comfortabele kamers met douche, toilet en televisie
 • Gezellige avond entertainment bestaand uit:
 • Quizavond, Bingoavond, avond Live entertainment
 • Rondvaart over de Moezel vanuit Cochem.
 • Wijnproeverij in Cochem
 • Bezoek Monschau
 • Rondrit met Römerexpress (treinje) in Trier.
 • Afscheidsdiner
 • Toeristenbelasting
 • Kosten SGR € 5.00 (Stichting garantiefonds) (verplicht)

Exclusief:

 • Eventuele niet genoemde entreegelden
 • Overige verteringen en aankopen van persoonlijke aard
 • Eventuele reis- en/of annuleringverzekering
 • Reserveringkosten (€ 7,50 per boeking) verplicht.

Voor het invullen van uw aanmeldformulier hebben wij binnenkort een samenkomst in “de Pas”.

Voor informatie bent U welkom bij de reiscommissie: Gerda Bax en Adri van Oss

reiscommissie@kboheesch.nl