28 maart 2024

KBO bridge nieuws

KBO-PAASBRIDGE DRIVE op woensdag 27 maart

Een biljarttafel met een mooi geel paaskleed. Daarop een grote mand gevuld met zakjes met allerlei paaseitjes die later mee naar huis werden gegeven aan alle deelnemers. De rest van de tafel gevuld met allemaal gele paasbloemen als prijzen. Wat een gezellige binnenkomst. De deelnemers werden willekeurig ingedeeld in 2 lijnen en aan ieder werd ook nog een consumptiebon uitgereikt . Zo begon op woensdag 27 maart de Paasdrive.

Voordat de Paasdrive echter begon kreeg het bestuur en de vele vrijwilligers iets wat hen ontroerde. Allereerst was er een fantastisch woordje vooraf wat geweldig binnenkwam. Daarnaast hadden de leden van de bridgeclub ook nog gezamenlijk geld bijeen gebracht voor het bestuur om iets leuks te kopen. Het bestuur gaat dit besteden aan een echte wedstrijdklok. Weg met het fluitje en de kookwekker, maar een echte klok. Tevens ook een mooie herinnering aan deze prachtige geste.
Na 24 wedstrijden gespeeld te hebben kwamen er dan toch in beide lijnen 2 paren als winnaars uit de bus. Voor de paren die geëindigd waren op de 5de de 10de en de laatste plaats was er een bloemetje . De winnaars ontvingen een paasmandje : Mies Spierings / Mien Ploegmakers en Antoinette van Lokven en Jo Govers

   

Op deze middag werd ook nog het paar bekend gemaakt dat de eerste laddercompetitie van 2024 heeft gewonnen. De ladder is de competitie die op woensdag wordt gespeeld. In deze competitie speel je op sterkte 10 of 12 wedstrijden waarvan de 8 hoogste scores meetellen om de gemiddelde score te berekenen. De hoogste score van 60% werd behaald door Maricus de Vries en Bert van den Hurk. Zij mochten beiden een flesje drank ontvangen. Het paar wat het dichts bij de 50% zat was Truus van Kaathoven en Marijke Huitink. Zij kregen een lekkere doos bonbons.

Het was weer een zeer geslaagde en plezierige middag.

*

*

*

Eerdere berichten

——————————————–

KBO-bridgeclub houdt Kerstdrive

Op woensdag 20 december is er een Kerstbridgedrive gehouden voor alle leden van de bridgeclub. Voor deze drive hadden zich maar liefst 62 bridgers ingeschreven. Er werden 6 rondes gespeeld en de paren waren verdeeld in 3 verschillende lijnen op sterkte. Tevens was deze middag ook de afsluiting van het jaar en van de 4de ladder. Ze spelen namelijk iedere 10/12 weken een laddercompetitie. Degene die in deze weken het hoogste scoort, is voor die periode de ladderkampioen. Er is ook altijd een prijs voor degene die het dichts bij de 50% scoort.

De ladderkampioen voor deze periode was:
MIEKE VAN DEN BRAND met een score van 58,43%.
Voor haar was er een flesje koffielikeur
Leo van Griensven benaderde met 49,79% het dichts de 50%. Ook voor hem was er een kleinigheid.
De deelnemers voor de Kerstdrive werden ontvangen met koffie/thee met daarbij iets lekkers . Iedereen kreeg bij binnenkomst ook nog een consumptiebon waarvan er later een gezellig glaasje jägermeisters een glaasjes wijn of iets fris werd gedronken. Kortom het was zeker gezellig te noemen.

Na 6 rondes gespeeld te hebben, waren de winnaars uit de diverse lijnen bekend. Zij mochten allemaal een lekkere fles wijn ontvangen.
De winnaars:
A-lijn Annemie en Leo van Griensven
B-lijn Harrie Gloudemans en Willy Hanegraaf
C-lijn Wilhelmien Janssen en Hanny Sjoerd

Het was een geslaagde en sfeervolle middag waarvan iedereen heeft genoten en na afloop een aardigheidje mee naar huis mocht nemen.
Vanaf woensdag 10 januari 2024 wordt er weer gestart met een nieuw bridgejaar.
Heb je ook zin om te bridgen, kom dan een keer kijken op woensdagmiddag in De Pas. Je bent van harte welkom.

*

*

*

*

Eerdere berichten

——————————————–

KBO-bridge in De Pas in Heesch

Woensdag, 1 november, was er bij de KBO-bridgeclub weer een speciale middag
Het was de afsluiting van de 3de ladderperiode.

De afgelopen 12 weken was er onderling een flinke strijd ontstaan voor de eerste plaats. Iedere week wordt er gebridged tegen elkaar en zijn er ook diverse verschuivingen binnen de lijnen waarin wordt gespeeld. De bovenste 3 paren die op woensdagmiddag in de B-lijn de eerste 3 plaatsen weten te bemachtigen, spelen , de week erop in de A-lijn. Daartegen spelen de paren die in de A-lijn de 3 onderste plaatsen op die middag behalen, de week erna, in de B-lijn. Zo zijn er iedere week diverse wijzigingen en kom je ook vaak andere paren tegen.
In een ladder speel je 12 weken waarvan er 9 wedstrijden meetellen voor het uiteindelijk gemiddelde resultaat.

Deze periode stond op de eerste plaats Ellie van Grinsven met een gemiddelde resultaat van 57,70% . Zij mocht een lekker flesje koffielikeur in ontvangst nemen.
Voor degene die het dichts bij de 50% zit, is er ook een prijs. Dat waren deze keer 2 broers te weten Jan en Harrie Gloudemans. Ze hebben allebei een respectabele leeftijd maar komen trouw op woensdagmiddag naar de Pas voor het spelletje bridge. Zij behaalden de score van 50,13% en kregen allebei een flesje boerenjongens.
Op deze middag was er iets lekkers bij de koffie, een knabbeltje op tafel en een extra consumptiebon. Het was weer een super gezellige middag.

*

*

*

KBO-bridgeclub Heesch nieuws

Iedere woensdagmiddag bridgen een groot aantal KBO-leden in De Pas in Heesch. Zij nemen dan deel aan een interne laddercompetitie. Deze competitie bestaat uit 12 middagen waar er in diverse lijnen wordt gespeeld. Degene die de hoogste score uit 8 weken behaald, wordt dan de ladderkampioen. De scores lagen deze periode heel dicht bij elkaar. Maricus de Vries wist echter de strijd te winnen met maar liefst een score van 60,3%. Een knappe prestatie! Hij kreeg een lekker flesje koffielikeur uit handen van de organisatie. Voor degene die de 50% het dichts wisten te benaderen, te weten Barbara Mans en Gerry van Herpen, was er een lekker flesje wijn.

 

Afgelopen woensdag 26 juli was er een speciale vakantiedrive. Normaal gesproken hebben de bridgers een vaste partner. Dat was bij deze drive echter niet mogelijk. Deze keer kon je een willekeurig nummer trekken. Degene die hetzelfde nummer uit de hoge hoed trok, was voor deze middag je partner. Alles zat op deze manier door elkaar. Gaf soms ook hilariteit, zeker omdat je vaak met je vaste partner diverse afspraken maakt. Het werd een gezellige middag. Alles was weer keurig klaar gezet en er was gezorgd voor iets lekkers bij de koffie, een lekker knabbeltje en een extra consumptie. Mari Verhoeven en Will Welling zorgden, zoals gewoonlijk, uitstekend voor de horeca.

Bridgers houden van wedstrijdelement dus zeker was dat nu ook het geval. Er waren dan ook mooie prijzen te winnen. De eerste prijs bestond uit 2 mooi gevulde manden met lekkere dingen.
Deze manden werden gewonnen door Kees Peters en Annie Muller met een hoge score van 66,04%. Daarnaast waren er diverse prijzen voor plaats 5-10-15-20 en 25.
Het was een gezellige afsluiting van een geslaagd seizoen.

*

*

KBO-bridge in De Pas in Heesch,

Afgelopen 12 weken, van januari tot april, is er bij de KBO-bridge in 3 lijnen in een laddercompetitie gespeeld. Hiervoor komen bridgers iedere woensdagmiddag vanaf 13.00uur bij elkaar. Ze spelen dan een onderlinge competitie waarbij de behaalde resultaten worden verwerkt in de computer. Van deze resultaten mag je de 3 slechtste resultaten laten vervallen. Na 12 weken is er dan een ladderkampioen. Er is ook iemand die het dichts bij de 50% scoort en er is een aanmoedigingsprijs. Degene die de aanmoedigingsprijs krijgt heeft niet het laagste percentage behaald van alle bridgers, maar wel van de ladder. Alleen als je 9 of meer wedstrijden hebt gespeeld, kun je meedingen naar deze prijzen. Je mag dus gerust komen bridgen en meer dan 3 wedstrijden missen, maar dan kun je niet in de prijzen vallen.

De ladderkampioen, Jo Govers was de prijs extra gegund omdat hij het begin van dit jaar, uit de spijltjes van een babybox, standaardjes heeft gemaakt. De bridgers plaatsen hun kaartjes in deze standaarden als ze een consumptie willen gebruiken. Voor de barcommissie is dan meteen duidelijk dat zij nodig zijn en zorgen voor verdere afhandeling.

Uitslag laddercompetitie:
Winnaar laddercompetitie Jo Govers 59,80%
Het dichts bij de 50% Mieke van de Brand 50,02%
Aanmoedigingsprijs An Jenneskens 45,14%

Heb je ook zin om te komen bridgen, dan ben je van harte welkom op woensdagmiddag.
Vanaf 13.00uur kan er worden ingeschreven. Wedstrijden beginnen om 13.30uur.