29 april 2024

Berne anders: einde van de aarde

Berne-Anders activiteit op woensdag 15 mei om 20.00 uur :

Naar het einde van de Aarde

Een muzikale tocht naar Finisterre met David Hordijk in Abdij van Berne.

Pianist/componist David Hordijk liep 2500 km vanuit Nederland, via Santiago de Compostella naar het Spaanse Finisterre, het einde van de aarde. Na een geldinzameling kon zijn eigen piano ook daar komen. Als afsluiting van zijn reis gaf hij een concert, op de kliffen, op 140 meter boven de Atlantische Oceaan.

In het optreden “Naar het Einde van de Aarde”, vertelt David Hordijk het persoonlijke verhaal achter zijn tocht. Hierbij speelt hij zijn eigen pianocomposities en toont bijzondere beelden van onderweg. Op die manier neemt hij de toehoorder mee op die immense reis. De reis bracht David Hordijk ontmoetingen, inzicht en bezinning die richting geven aan zijn leven.

Op woensdag 15 mei om 20.00 uur vindt in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther deze uitvoering plaats.

David Hordijk, die in Helmond opgroeide, studeerde innovatieve wetenschappen aan de TU Eindhoven, maar koos na zijn studie voor zijn passie muziek. Hij heeft meerdere albums uitgebracht en geeft uitvoeringen van zijn eigen werk in bijzondere settings.

De avond begint om 20.00 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk. De entree bedraagt € 10,=  inclusief koffie/thee na afloop van het concert. Kaarten zijn aan te vragen door een mail te sturen naar: berne-anders@abdijvanberne.nl

Aanvullende informatie

De tocht

Om meer ervaringen toe te voegen aan zijn muzikale levenspad liep David Hordijk als pelgrim zijn voettocht vanuit Helmond. Na vier maanden avontuur en bezinning kwam hij via Santiago de Compostella aan bij Kaap Finisterre in Spanje. Letterlijk vertaald bij het “einde van de wereld” aan de rand van de Atlantische Oceaan. Na een inzameling van gelden konden vrienden zorgen voor het neerzetten van zijn eigen piano boven op de Kaap Finisterre. Zo kon David Hordijk zijn voettocht dwars door Nederland, België, Frankrijk en Spanje symbolisch afsluiten. Het werd een concert op een unieke en schitterende plek op 140 meter boven de Atlantische Oceaan.

David Hordijk 

David Hordijk (1995) is een jonge pianist – componist met een aparte stijl. Zijn avontuurlijke, hedendaagse muziek noemt hij: Pianomuziek van nu.

In eigen beheer bracht hij twee albums uit: Touch (2017) en Further (2019). David Hordijk is voornamelijk actief in de regio Eindhoven. Daar geniet hij onder andere bekendheid door zijn betrokkenheid met de stations-piano. Die piano die er mede door een campagne van hem in 2019 kwam. Na de verwoesting van deze piano bij de avondklokrellen, improviseerde hij op de paar toetsen die het nog deden. Een video hiervan ging viraal en 3 dagen later stond er een nieuwe piano.

Zijn nieuwste theaterconcept: “Naar het einde van de Aarde” , met videobeelden, muziek en verhalen over zijn wandeltocht is weer een eigen vorm waarin hij zijn werk naar buiten brengt.

Kaarten 

De avond De avond begint om 20.00 uur in de Abdij in Heeswijk-Dinther. De entree, inclusief koffie/thee na afloop, bedraagt € 10,-.  Aanmelden voor het bijwonen van deze avond kan eenvoudig door een mail te sturen naar  berne-anders@abdijvanberne.nl