18 mei 2024

Energie besparen

Graag vraag ik namens mijn collega Tijs Wagenaars jullie aandacht voor de energiecoach regeling vanuit de gemeente, zie bijlage. De energiecoach is een opgeleide vrijwilliger die bij iemand thuis langsgaat om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit kan besparingen opleveren tot wel honderden euro’s per jaar. De energiecoach biedt ook een regeling aan waarbij de oude koelkast, vriezer of wasmachine (maximaal één apparaat) vervangen kan worden. Je kan hiernaar informeren tijdens het gesprek met de energiecoach. De energiecoach beoordeelt of het apparaat hiervoor in aanmerking komt.

De enige voorwaarde voor een bezoek van de energiecoach is als je meer dan 10% van jouw inkomen betaald aan energiekosten. Het is daarmee bedoeld voor inwoners die het minder breed hebben.

Mijn verzoek is of jullie deze regeling onder de aandacht willen brengen bij inwoners waarvan jullie denken dat ze het kunnen gebruiken.

Flyer Energiecoaches 2024

Met vriendelijke groet,

Femke Broeders-van Werkhooven
Beleidsmedewerker Zorgzame Gemeente

Bezoekadres: De Misse 6, Heesch
Postbus 19  5384 ZG Heesch
Telefoon 0412-458888

www.bernheze.org