6 juni 2024

Whatsapp verandert snel

WhatsApp verandert snel. Elke keer komen er weer nieuwe dingen bij. Het is goed om de handigste mogelijkheden eens op een rijtje te hebben.

We whatsappen er flink op los met elkaar. Haal met deze tips nog meer uit de chatapp WhatsApp.

WhatsApp is een mooi alternatief voor de betaalde sms. En is ook razend populair. WhatsApp zorgt voor gemakkelijk en laagdrempelig contact met uw contactpersonen. Hieronder de populairste handigheidjes in WhatsApp.

Telefoneer via WhatsApp aIs de smartphone verbonden is met het internet via wifi. Dan betaalt u niet via de belbundel voor het gesprek.

Deel uw huidige locatie in Whatsapp. Zo weet de persoon die onderweg is naar u, waar u bent.

Stuur een bericht van uzelf of van een ander door naar iemand anders. Dat scheelt weer typen. Maar het kan ook met leuke foto’s. Stuurt u een bericht of foto van iemand anders door? Vraag dan wel eerst af of de ander doorsturen op prijs stelt.

Ga creatief aan de slag en verblijd iemand met een bewegend plaatje (GIF’je). Maak van een bestaande video of iets wat u ter plekke opneemt een plaatje waarin zes seconden beeld herhaald wordt afgespeeld. U hebt er geen ingewikkelde app voor nodig, het kan gewoon in WhatsApp.

U weet nog dat u met iemand berichtjes ergens over hebt uitgewisseld, maar hoe zat iets nu ook alweer precies? Met de zoekfunctie in WhatsApp is het gesprek zo weer boven water.

Ok, u hebt een bericht geopend en gelezen, maar nog geen tijd of inspiratie om te reageren. Markeer het bericht als ‘ongelezen’ om niet te vergeten dat u nog wil antwoorden.

Iets onthouden, maar geen pen en papier bij de hand? Stuur gemakkelijk een bericht naar uzelf in WhatsApp, zoals een boodschappenlijstje.

Een geluidsopname in WhatsApp is persoonlijk en praktisch. Zeker wanneer u veel te vertellen hebt. Of als u iemand wil toezingen op zijn verjaardag.

Deel snel een foto zonder de app WhatsApp te verlaten. Het is een fluitje van een cent.

De berichtjes blijven soms maar binnenstromen. Zeker wanneer u deelneemt aan een WhatsApp-groep kan dit tot irritatie leiden. Even genoeg van de berichtenstroom? Zet de meldingen van de groep uit en bekijk op een later moment wat er allemaal is uitgewisseld.

Stuur snel hetzelfde bericht naar meerdere personen tegelijk via een verzendlijst. Een praktische manier om bijvoorbeeld te vertellen dat u een nieuw telefoonnummer hebt. Minder persoonlijk, maar het is ook handig voor een gelukwens op een feestdag.

 

 

Overgenomen van Seniorweb.