26 juni 2024

Lezing “Wet zorg en dwang”

LEZING ‘WET ZORG EN DWANG’ in SCC DE PAS

Regelmatig komen familieleden van mensen die wegens dementie opgenomen zijn in een zorginstelling bij ons op spreekuur. Over dit onderwerp zijn altijd veel vragen, zoals: wat zijn mijn rechten en (niet te vergeten) van de opgenomen persoon met dementie, wat is een rechterlijke machtiging, wat is dwang, hoever mag de zorginstelling gaan met het beperken van bewegingsvrijheid van de opgenomen persoon, wat zijn de verplichtingen van de zorginstellingen, ect. ect.

mr. Mart Kievits, van ‘Rechtswinkel Bernheze’ zal (bij voldoende belangstelling: minimaal 25 personen) (op een avond) een lezing houden voor belangstellenden. De insteek zal voornamelijk juridisch en praktisch van aard zijn, maar wél voor een ieder te volgen. Kennis vooraf is dus niet noodzakelijk!

Deze lezing zal in ‘SCC De Pas’ te Heesch worden gehouden.
Om de kosten hoeft u het niet te laten: onder meer de huur van een ruimte bij De Pas, consumptie(s). Door gezamenlijk deze kosten te dragen zullen we het bedrag per persoon minimaal kunnen houden.

We zullen eerst beginnen met een belangstellenden registratie, voordat we verder gaan met ons initiatief om vervolgens afspraken te gaan maken met de beheerder van De Pas.

Heeft u belangstelling, mail ons dan:
info@rechtswinkel-bernheze.nl
M@rt Kievits

Met vriendelijke groet,

M@rt Kievits

mr. M.J.M. Kievits
– Juridisch medewerker Rechtswinkel Bernheze
https://rechtswinkelbernheze.nl/
– Senior docent rechten, juridisch adviseur, rechtsbijstandverlener

https://www.mk-opleidingen.nl/

– Hoofdinspecteur van Politie bd

https://www.linkedin.com/in/mr-mart-kievits-2a41861a1/