10 juli 2024

Nieuw: Stoelyoga

Al weer enige tijd  verzorgt Kitty Sakkers voor onze KBO het programma “Meer bewegen voor ouderen”. De belangstelling voor deze oefeningen is de laatste maanden flink gestegen. Kitty wil het aanbod graag uitbreiden met een nieuw programma, ‘stoelyoga’ genaamd.

Stoelyoga is een hele laagdrempelige vorm van yoga die door iedereen én op elk moment kan worden uitgevoerd. Je voert milde yogahoudingen uit op een stoel, en het maakt niet uit op welke stoel je zit, zolang je je maar comfortabel voelt en voldoende bewegingsvrijheid hebt.

Stoelyoga kan veel opleveren:

 • je spieren en gewrichten worden soepeler;
 • je verbetert de doorbloeding in je lichaam;
 • je leert spanning beter los te laten;
 • het komt je concentratie ten goede;
 • het verscherpt je motoriek;
 • je wordt bewuster van je lichaam;
 • en je leert signalen als stress, spanning en vermoeidheid eerder te herkennen.

Stoelyoga is erg rustig en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht lenigheid, conditie of leeftijd. Het is de perfecte manier om even tussendoor te ontspannen, of om thuis een fijn pauzemoment in te lassen. Je brengt je lichaam in beweging en laat je geest toe om weer op te laden en te verbinden met jezelf.

Je bepaalt zelf de intensiteit van de bewegingen en kunt rustig blijven zitten, maar er zijn ook rechtopstaande oefeningen waarbij je de stoel gebruikt als steun. Daardoor blijf je beter in balans en kun je verschillende houdingen vergemakkelijken.

Een stoelyogales bestaat meestal uit:

 • ontspanning- en ademhalingsoefeningen;
 • rek- en strekoefeningen;
 • versterkende oefeningen;
 • lichaamshoudingen;
 • concentratietechnieken;
 • en meditatie.

De oefeningen zullen worden gehouden op maandagochtend van 10.30 tot 11.30 uur in zaal De Deel op de eerste verdieping in De Pas. De kosten bedragen € 15,= per maand. We starten op maandag 19 augustus.

Belangstellenden kunnen zich op donderdag van 14.00 tot 18.OO uur en op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur melden bij Kitty op telefoonnummer 06 51422137.