Koersbal

Al vanaf 1987 wordt dit bijzondere, vrij onbekende spel in De Pas gespeeld.
Waar lijkt het op, is de veel gestelde vraag. Dat is snel verteld: het heeft veel weg van Jeu de Boules alleen wordt dát buiten gespeeld en koersbal is een binnenspel.
Elke dinsdagmiddag van 13.30-16.00 uur wordt het in “d’n Herd” in De Pas gespeeld.

Spel: het wordt gespeeld met 4 zwarte en 4 bruine ballen die een a-symmetrische vorm hebben waardoor deze een koers volgen op de mat. De bedoeling is dat je jouw bal zo dicht mogelijk bij de witte buut-bal gooit en dan score je punten. Dat kan reuze spannend zijn! Via een bepaald systeem speel je telkens tegen een andere tegenspeler en aan het einde van de middag wordt gekeken wie de meeste punten heeft behaald. Natuurlijk is het leuk te weten hoe je hebt gespeeld maar het gaat vooral om het plezier in het spel en het samen-zijn.

Gezelligheid is ook heel wat waard.

Loop eens vrijblijvend binnen en kom eens kijken/meedoen. Altijd welkom!

Contactpersoon is Emile Bonte telefoon: 06-2030 1140
koersbal@kboheesch.nl

Koersbal zoekt leden

Bij deze wil ik een oproep doen aan mensen die zich geroepen voelen om te komen koersballen. Weet je niet wat het koersen inhoudt, kom dan vrijblijvend eens kijken / meedoen. Of meld je spontaan aan. Het wordt gespeeld op iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 u.in“den Herd” in De Pas.

Op dit moment spelen we met ongeveer 9 personen en we kunnen nog meer mensen gebruiken die willen meespelen. Denk je” ik ben te oud of te jong”, mis, het is een gezelschapspel voor iedereen. Zelf ben ik met mijn 63 een van de jongsten, maar vermaak me prima. En ook de ouderen onder ons staan hun mannetje / vrouwtje nog prima.
Ben je wat moeilijk ter been, dan wordt je geholpen. Voorop staan vermaak en gezelligheid .
Op deze middag worden dan ook 2 pauzes ingelast voor een natje en een droogje, het natje bepaal je zelf en het droogje is ook echt droog, meestal een speculaasje.
Het spel wordt gespeeld met 4 zwarte en 4 bruine ballen van een ongelijk profiel waardoor deze een koers volgen op de mat .
Het is de bedoeling dat je zo dicht mogelijk bij de witte buut-bal komt te liggen om punten te scoren. Via een systeem kom je telkens tegen een andere deelnemer te spelen en wordt er op het eind van de middag gekeken wie die dag de meeste punten heeft behaald. Al staat voorop dat we de middag gezellig samen doorbrengen. Dat wil niet zeggen, dat het er soms niet fanatiek aan toe gaat en er wordt op de millimeter gemeten wie er met het ene zuur verdiende punt gaat strijken.

Lijkt het je iets om mee te doen , of wil je eens komen kijken.
Info op de KBO site. Of: Emile Bonte 06 20301140 koersbal@kboheesch.nl